Beton werkbladen

Betonnen werkbladen

Beton is een typische keuze van de trendy keukenkoper. Vele aspecten van beton zijn op dit moment populair. Beton heeft een stoer maar ook ambachtelijk karakter. De uniciteit, de rustgevende kleur en matheid zijn helemaal in. Kortom, beton heeft de uitstraling waar de hedendaagse koper naar zoekt.

Het materiaal gedraagt zich als echt beton. Kleurverschillen, (haar) scheurtjes, gaatjes en putjes (ook op de randen) , kleine reparaties en verkleuringen onderstrepen de unieke uitstraling van het product. 

Dit heeft niks te maken met de kwaliteit van een betonnen blad. Door het ambachtelijk proces en de natuurlijke eigenschappen van het materiaal is beton nooit homogeen van kleur en heeft elk blad zijn specifieke kleur en structuurnuances.

 

Samenstelling

• Betonsteen
• Lichtgewichte kern van polystyreen hardschuim

Voordelen

• Vlekvrij
• Lichtgewicht
• Hittebestendig
• Scheurt niet
• Onderhoudsvriendelijk

 

Aandachtspunten

• Geen tape of plakband plakken op het oppervlak, dit om
   beschadigingen te voorkomen
• Min de eerste twee weken geen vloeistoffen voor een langere tijd op
   sluiten, bijvoorbeeld onder glazen; gebruik dus een onderzetter,
   dienblad, etc.
• Min de eerste twee weken ervoor zorgen dat de coating kan ademen,
   dus niet afdekken of voorwerpen gebruiken die een langere tijd blijven
   liggen
• Pannen plaatsen op een onderzetter
• Verplaats voorwerpen door ze op te tillen, ze kunnen scherp zijn aan de
   onderkant
• Niet rechtstreeks op het blad snijden, gebruik dus een snijplank

Onderhoud

• Belangrijk om geen schuurspons, schuurmiddel of andere schurende
   producten te gebruiken
• Het blad is te reinigen met een sopje met afwasmiddel of allesreiniger,
   ook groene zeep is een optie om het blad mee schoon te maken
• Ingedroogde vlekken kan verkleuring tot gevolg hebben, dit is op te
   lossen door glorix op de vlek te doen en deze vervolgens af te dekken
   met een natte doek. Deze plek ongeveer een uur in laten trekken en
   vervolgens de vlek af te nemen met schoon water of een sopje