Ovens

Ovens

Ovens zijn tegenwoordig niet weg te denken uit de moderne keukens. Een oven kan het voedsel bereiden op variërende wijzen, afhankelijk van de type oven. Zo vallen er onder ovens ook hetelucht ovens, combi-stoomovens en ovens met magnetronfunctie. Voor ieder is dus een passende optie!

Op deze pagina staan verschillende soorten weergegeven van verschillende merken en kenmerken. Staat uw gewenste model er niet tussen? Kom dan zeker even langs in de winkel!

Multifunctionele ovens

Wanneer u de voorkeur geeft aan veel verschillende mogelijkheden in een oven, dan is de multifunctionele oven zeker een goede keuze! Deze ovens geven de mogelijkheid tot een hetelucht, bovenwarmte en onderwarmte functie.

Binnen de multifunctionele ovens zijn nog verschillende mogelijkheden denkbaar. Denk hierbij aan de grootte en gebruikswijze van de oven en de verschillende ovenfuncties.

 

Hetelucht ovens

Hetelucht ovens zorgen voor een gelijkmatige spreiding van de warmte in de oven. Dit zorgt ervoor dat maaltijden dan ook gelijkmatiger en sneller opwarmen. Daarbij komt; door de gelijkmatige verdeling van de warmte maakt het niet uit waar het gerecht in de oven wordt geplaatst.

Ook de heteluchtovens bieden veel mogelijkheden aan de consument. Hier zijn dan de soorten programma’s, de grootte van de oven en het merk de grootste verschillen.

 

Ovens met magnetronfunctie

Ovens met een magnetronfunctie is de ideale optie als u naast een oven ook een magnetron in uw keuken wilt hebben, zonder dat dat extra ruimte kost. Daarnaast is het ook kostenbesparend, omdat u enkel deze combi-oven daarvoor hoeft aan te schaffen.

Bij de combi-ovens ligt dan ook de nadruk op de ovenfuncties van het apparaat. Hieronder staan meerdere soorten ovens met magnetronfunctie, die verschillen hebben in kenmerken.

Combi-stoomovens

Bij combi-stoomovens is er de mogelijkheid om maaltijden aan de hand van waterdamp te bereiden. Dit wordt vaak dan ook als gezonder gezien en voor een beter smaakbehoud van het voedsel. 

Naast bereiding met stoom, zijn de traditionele ovenfuncties bij deze soort ovens ook aanwezig. Deze ovens zijn in verschillende groottes beschikbaar en hebben ook variërende kenmerken.