#

Je eigen toonzaal

Glas is een materiaal dat best veel lijkt op kristal. Maar er is wel degelijk verschil. Dat verschil zit ‘m in de aanwezigheid van lood. De structuur waaruit glas bestaat verschilt echter van de structuur waaruit kristal bestaat. Glas dat minder dan 4% loodoxide bevat wordt als ‘glas’ aangemerkt.  Naarmate er meer zware metalen zoals lood in glas aanwezig zijn wordt glas kristal.  Het verschil tussen kristal en glas kan ook worden aangegeven op basis van het verschil in percentage lood dat het materiaal bevat. Glas heeft overigens wel overeenkomsten met kristal. Net als kristal is glas ook doorzichtig en breekt het materiaal licht.

Glas heeft, of je nu van modern of klassiek houdt, altijd een geheel eigen uitstraling. Een glaskast past dan ook in iedere ruimte! Wanneer je voor een helder glas kiest, creëer je je eigen letterlijk schitterende vitrinekast. Met de juiste verlichting geef je -door het breken van het licht- extra glans en sparkle aan de spulletjes die je in de kast ten toon stelt.

Maar ook getint glas kan een prachtig effect hebben in je keuken. In combinatie met verlichting ontstaat een zachte uitstraling en zie je van de spullen achter de deur alleen vaag de contouren.

Ook de keuze voor de planken bepaalt mede wat de sfeer van de keuken wordt. Ga voor een uitvoering in volledig glas; dat zorgt voor helderheid en ademt ruimte en luxe. Of kies voor de legborden of planken in het materiaal van je kasten en laden. Daarmee match je de glaskast volledig met je keuken.

Welke sfeer je dus precies aan een glaskast geeft, heb je helemaal zelf in de hand. Eén ding is zeker: glas is letterlijk en figuurlijk altijd schitterend!

 

 

Deel dit bericht op social media!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook dit bericht