#

De kracht van graniet

Misschien wel één van de meest favoriete materialen als het om werkbladen gaat: graniet! Graniet is een natuursteen. Het ontstaat wanneer magma ondergronds, dus in de aarde, stolt. Magma ken je wellicht als lava; het stroomt naar buiten wanneer een vulkaan een uitbarsting heeft. Wanneer het magma dán stolt, worden vulkanische gesteenten als basalt en puimsteen gevormd. Maar graniet is dus ondergronds gestold magma.

Veel mensen associëren een granieten keukenblad met luxe. En dat is niet zo gek.  Graniet is immers één van de hardste materialen die je kunt vinden op onze planeet. Het is bestand tegen zuren en het bevat geen kalk waardoor vlekken op een granieten werkblad niet snel zichtbaar zijn. Met andere woorden: een granieten werkblad is een echte krachtpatser. Graniet is verkrijgbaar in vele kleuren, het past daarom bij iedere stijl en smaak. Omdat het een natuurproduct is, is ieder blad uniek. In de keuken is vooral zwart graniet populair. Wanneer het graniet wordt gepolijst worden kleur en structuur mooi zichtbaar en ontstaat een glad oppervlak.

Ondanks dat het nagenoeg onverwoestbaar is, heeft een granieten werkblad wel onderhoud nodig. Maar dat onderhoud is heel eenvoudig! Onthoud dat je op een granieten werkblad nooit een allesreiniger of een schuurmiddel gebruikt! Het enige dat je nodig hebt is een warm water een beetje  groene zeep. Gebruik een schone, zachte doek en neem het blad af met het zeepmengsel. Droog na het reinigen het blad goed af om de laatste resten zeep te verwijderen. Zie je toch ergens een doffe vlek? Die kun je proberen te verwijderen met bijenwas.  Zo heb je jaren plezier van je granieten werkblad.

 

 

Deel dit bericht op social media!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lees ook dit bericht

Kies voor contrast

Hoewel een keuken in één kleur absoluut een hele mooie uitstraling heeft, kan kiezen voor contrast een extra dimensie aan

Groen, maar dan anders

Groene keukens; je ziet ze steeds meer. En dan hebben we het niet over groene frontjes. Dat kan natuurlijk ook

Geblokte gordijntjes?

Welk idee heb jij bij een landelijke keuken? Denk je meteen aan hout, tegeltjes, een schouw, een granieten spoelbak? Misschien