#

Greeploos gemak

Een wens van heel veel mensen: een keuken zonder handgrepen. De redenen waarom je het zou willen, lopen uiteen. De één kiest voor de strakke uitstraling die een greeploze keuken heeft, de ander valt voor de praktische kant. Een kastje of lade zonder greep op knop is namelijk minder snel door kinderhandjes te openen. Ook iets waar je over na zou kunnen denken.

Geen greep dus ook niet te openen? Dat is gelukkig niet het geval. Bij veel greeploze keukens zit de greep een soort van verborgen in het front. Wanneer de deurtjes of ladefronten van de keuken wat langer worden gemaakt dan de kast of lade zelf, heb je een rand die je eenvoudig kunt vastpakken om de kast of lade te openen en te  sluiten. Wanneer je in de showroom bent, kun je zelf ervaren of je dit treksysteem prettig vindt. Het heeft namelijk ook alles te maken met de grootte van je handen of de lengte van je nagels.

Een andere mogelijkheid is het ‘druksysteem’. Je kent het wel: met een klein duwtje tegen de hoek van het deurtje of lade, opent deze eenvoudig en soepel. Super handig en heel gebruiksvriendelijk.

We gaven het al aan: het gaat bij de keuze voor een greeploze keuken naast gebruiksgemak ook -en vaak voornamelijk- om de strakke uitstraling die een greeploze keuken heeft. Het lijnenspel is mooi én de keuken oogt ruimer omdat de details van een handgreep of knop niet afleiden.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan greeploos? Zeker; daar kunnen we eerlijk over zijn. Je raakt bij het openen en sluiten van kasten en laden steeds het frontje aan met je vingers. En dat kan natuurlijk voor (vet)vlekken zorgen. Als is dat nadeel met het nieuwe antifingerprint-materiaal wel een heel stuk weggenomen. Maar het is wél iets om rekening mee te houden!

Deel dit bericht op social media!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook dit bericht