#

Kies voor contrast

Hoewel een keuken in één kleur absoluut een hele mooie uitstraling heeft, kan kiezen voor contrast een extra dimensie aan je keuken geven.

Veel mensen kiezen voor een keuken in één tint. Daarmee creëer je een prachtige eenheid en, afhankelijk van de opstelling, kan het de ruimte royaler doen ogen. Het gebruik van verschillende kleuren wordt door een groot deel van de mensen dat op zoek is naar een nieuwe keuken, geassocieerd met druk en zelfs wat rommelig. Toch hoeft dat absoluut niet het geval te zijn! Het gaat er maar net om welke combinaties je maakt.

Bij vrijwel iedere kleur combineert naturel hout bijvoorbeeld erg goed. Je brengt er warmte mee in de keuken, gezelligheid en -wanneer je het juist toepast- een speels effect. Bijvoorbeeld de combinatie van open vakken en een barblad of eettafel in dezelfde, maar van de kleur van de keuken afwijkende, tint. Heel sfeervol en persoonlijk. Je bepaalt immers zelf bij welke vakken, laden of kasten je in de afwijkende kleur toepast.

Maar ook in de keuze voor verschillende materialen en uitstraling kun je het contrast zoeken. Wat dacht je van de afwisseling tussen glaskasten en dichte kasten, open vakken en een volledig gesloten wand. Elementen die net die extra eigen touch aan het ontwerp geven. Zo wordt jouw keuken helemaal jóuw keuken!

Deel dit bericht op social media!

Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook dit bericht